Naše kávy
V Starbucks to vždy bolo a vždy bude o kvalite. Našej vášni pre kávu konkuruje len naša láska k jej zdieľaniu.
Či už popíjate kávu sami alebo hostíte hostí, vychutnávanie si kávy doma by malo byť relaxačným, upokojujúcim a oduševneným zážitkom.
Pri toľkých možnostiach je ťažké vybrať si tú perfektnú pre vás.
Spektrum praženia STARBUCKS ROAST™
Naše kávy sú rozdelené podľa troch profilov praženia, takže si môžete ľahko vybrať chuť a intenzitu, ktorá je pre vás ideálna.
Ľahšie a jemnejšie kávy Starbucks® Blonde Roast jemne prebúdzajú zmysly a prinášajú príjemnú a chutnú šálku kávy s jemným nádychom praženia.
BLONDE ROAST
Naše stredne pražené kávy sú hladké a vyvážené a sú ideálne na každú kávovú prestávku počas dňa.
MEDIUM ROAST
Tieto kávy s plnším telom a výraznou chuťou majú robustnú chuť a charakteristickú esenciu intenzívneho praženia.
DARK ROAST
Starbucks doma
Prineste si svoju obľúbenú zrnkovú kávú domov, aby ste si vždy mohli vychutnať perfektnú šálku kávy…
Guatemala
Blonde Espresso Roast
Colombia
Espresso Roast
French Press
Pri príprave kávy prostredníctvom French Press si nápoj zachováva vzácne prírodné oleje, ktoré papierové filtre absorbujú, a extrahuje sa plná chuť kávy, pričom jej konzistenciu je hustá a bohatá.
1. Mletie a odmeranie kávy
Použite kávu mletú nahrubo, s podobným vzhľadom ako morská soľ. Odmerajte 2 lyžice kávy na 180 ml vody.
TIP: TIP: Pamätajte, že káva je ako ovocie alebo zelenina. Kupujte ju často a v malom množstve, aby si zachovala svoju čerstvosť.
2. Zalejte horúcou vodou
Naplňte kávovar horúcou vodou, ktorá prešla varom. Uistite sa, že vodou zalejete všetku kávu.
TIP: Ak chcete, aby vaša káva mala čo najlepšiu chuť, použite filtrovanú alebo balenú vodu.
3. Prikryte vekom a nechajte kávu lúhovať
Prikryte nádobu vekom, ale piest nechajte vytiahnutý. Kávu nechajte lúhovať 4 minúty.
4. Stlačte piest a nalejte si kávu
Jemne zatlačte piestom až po dno nádoby a potom si môžete vychutnať kávu.Pour-over
Pour Over je krásne jednoduchý a dostupný spôsob, ako si uvariť jednu šálku kávy s čistou, plne rozvinutou chuťou a telom.
1. Odmeranie a privedenie k varu
Odmerajte si toľko vody, koľko budete potrebovať na prípravu kávy, a k tomu ešte trochu viac na opláchnutie filtra. Vodu nechajte zovrieť.
2. Zvlhčenie filtra
Krátko opláchnite papierový filter horúcou vodou a vylejte vodu použitú na opláchnutie. Tento úkon dodá vašej káve tú najčistejšiu možnú chuť.
3. Odmeranie a mletie kávy
Teraz odmerajte množstvo kávy. Na prípravu kávy metódou Pour Over budete potrebovať nahrubo mletú kávu a kornút vytvorený z papierového filtra. Ide o pomerne najemno namletú kávu, ktorá má konzistenciu ako kryštálový cukor. Odmerajte 2 lyžice kávy na 180 ml vody.
4. Zalejte a počkajte
Použite horúcu vodu, ktorá práve prešla varom, a naplňte papierový kornút do polovice, aby ju káva mohla absorbovať. Počkajte a nechajte kávu 10 sekúnd odstáť. Týmto krokom docielite to, že káva absorbuje vodu rovnomerne a začne sa jej rozvíjať chuť.
5. Dolejte zvyšok vody a vychutnajte si kávu
Pomaly prilejte zvyšok vody pomalými, krúživými pohybmi, aby ste zaliali všetky zrnká kávy. Káva je určená na okamžitú konzumáciu.
TIP: Ak chcete použiť metódu Pour Over precízne, použite časovač. Na prípravu jednej šálky budete potrebovať asi 3 minúty.Ľadová káva Pour-Over
Pour Over na prípravu ľadovej kávy je jednoduchá a prístupná metóda na prípravu ľadovej kávy s bohatou, plnou chuťou.
1. Zvlhčenie filtra
Krátko opláchnite papierový filter horúcou vodou a vylejte vodu použitú na opláchnutie. Tento úkon dodá vašej káve tú najčistejšiu možnú chuť.
2. Vyberte si správne namletú kávu
Na prípravu kávy metódou Pour Over budete potrebovať nahrubo mletú kávu a kornút vytvorený z papierového filtra. Ide o pomerne najemno namletú kávu, ktorá má konzistenciu ako kryštálový cukor.
3. Odmerajte množstvo kávy
Ľadová káva pripravená metódou Pour Over má dvojnásobnú silu a riedi sa ľadom, takže si odmerajte 4 lyžice kávy na každých 180 ml horúcej vody.
4. Zalejte a počkajte
Použite horúcu vodu, ktorá práve prešla varom, a naplňte papierový kornút do polovice, aby ju káva mohla absorbovať. Počkajte a nechajte kávu na 10 sekúnd odstáť. Vďaka tomu môže káva absorbovať vodu rovnomerne a začne sa jej rozvíjať chuť.
5. Dolejte zvyšok vody
Pomaly prilejte zvyšok vody pomalými, krúživými pohybmi, aby ste zaliali všetky zrnká kávy.
6. Pridajte ľad
Takto pripravenú kávu nalejte do pohára s ľadom, aby sa vychladila, a ihneď podávajte.
TIP: Vďaka svojej šťavnatosti a jemnej citrusovej kyslosti sú na prípravu kávy metódou Pour Over obľúbené kávy pochádzajúce z Afriky.Kávovar
Prekvapkávaná káva je pohodlným spôsobom prípravy skvelej kávy. S použitím správne namletej kávy a čistej vody si môžete pripraviť fantastickú šálku kávy pomocou kávovaru.
1. Vyberte si správne namletú kávu
Na prípravu kávy v papierovom filtri s plochým dnom sú najlepšie stredne veľké kávové zrná, veľkosťou podobné ako morská soľ. Na prípravu kávy v kornútovom filtri použite jemnejšie namletú kávu, ktorá má konzistenciu ako kryštálový cukor.
2. Odmerajte množstvo kávy
Na každých 180 ml vody si odmerajte 2 lyžice čerstvo namletej kávy.
3. Uvarte si kávu a vychutnajte si ju
TIP: Káva z kávovaru je vždy najlepšia čerstvá, takže si jej pripravte iba toľko, koľko jej vypijete na jedno posedenie. Znovu ohrievaná káva môže mať mdlú chuť.