V spoločnosti Starbucks vždy išlo a vždy pôjde o kvalitu. Tím odborníkov spoločnosti Starbucks sa venuje získavaniu, praženiu, miešaniu a vareniu vysokokvalitnej 100 % kávy Arabica.
Našej vášni pre kávu konkuruje len láska k jej zdieľaniu. Skôr ako si môžete uvariť a popíjať svoju obľúbenú kávu Starbucks®, kávové zrná prechádzajú mnohými krokmi.

Naše kávy sú rozdelené podľa troch profilov praženia, takže si môžete ľahko nájsť chuť a intenzitu, ktorá je pre vás ideálna.
Blonde Roast
Kávy Starbucks® Blonde Roast s ľahším telom a jemnou chuťou jemne prebúdzajú zmysly a poskytujú prístupnú a chuťovo výraznú šálku s ľahkým nádychom praženia.
Stredne pražené kávy
Hladké a vyvážené, naše stredne pražené kávy sú ideálne na každú prestávku na kávu.
Tmavé praženie
Plnšie a odvážnejšie, tieto kávy sa vyznačujú robustnou chuťou a charakteristickou esenciou intenzívneho praženia.

Keď venujete veľkú pozornosť mnohým vlastnostiam kávy, otvorí sa vám zmyslový svet.
Na chuť kávy vplýva mnoho premenných: kde sa káva pestuje, aký druh kávy sa pestuje, ako sa káva pestuje, ako sa zo zŕn odstraňujú plody, ako sa káva mieša a praží a ako sa káva varí. A to sú len niektoré z týchto faktorov.
Chcete vedieť, ako zorganizovať ochutnávku kávy? Poďme preskúmať chuť a jej mnohé rozmery. Jedno je isté: prehlbovanie chuti je obohacujúca cesta.

Ak práve skúmate, ako skutočne ochutnať kávu, oplatí sa naučiť sa tieto štyri dôležité kroky: privoňať si, chlipkať, lokalizovať a opísať.
ČUCH
Kávu si vždy najprv privoňajte, až potom ju ochutnajte. Zhlboka sa nadýchnite. Vaše ústa dokážu rozlíšiť päť chutí - sladkú, slanú, horkú, kyslú a umami, ale váš nos dokáže rozlíšiť jeden bilión vôní.
SRKANIE
Poriadne a hlučne si usrknite kávu. Nehanbite sa. Káva sa tak rozprúdi po jazyku a podnebí a vy ochutnáte všetky jej jemné nuansy.
ZOZNAMUJTE
Premýšľajte o tom, ako kávu cítite v ústach. Akú má hmotnosť alebo hrúbku? Kde na jazyku pociťujete jej chuť?
POPÍŠTE
Akými slovami by ste opísali svoj zážitok z ochutnávania? Vôňu, chuť, pocit z kávy v ústach. Je na jazyku cítiť veľa kyslosti kávy? Aké iné chute by ste mohli použiť na porovnanie?