AKO PRIPRAVIŤ KÁVU
Pour-Over
Pour Over je krásne jednoduchý a dostupný spôsob, ako si uvariť jednu šálku kávy s čistou, plne rozvinutou chuťou a telom.
Pour Over je krásne jednoduchý a dostupný spôsob, ako si uvariť jednu šálku kávy s čistou, plne rozvinutou chuťou a telom.
Odmerajte si toľko vody, koľko budete potrebovať na prípravu kávy, a k tomu ešte trochu viac na opláchnutie filtra. Vodu nechajte zovrieť.
Krátko opláchnite papierový filter horúcou vodou a vylejte vodu použitú na opláchnutie. Tento úkon dodá vašej káve tú najčistejšiu možnú chuť.
Teraz odmerajte množstvo kávy. Na prípravu kávy metódou Pour Over budete potrebovať nahrubo mletú kávu a kornút vytvorený z papierového filtra. Ide o pomerne najemno namletú kávu, ktorá má konzistenciu ako kryštálový cukor. Odmerajte 2 lyžice kávy na 180 ml vody.
Použite horúcu vodu, ktorá práve prešla varom, a naplňte papierový kornút do polovice, aby ju káva mohla absorbovať. Počkajte a nechajte kávu 10 sekúnd odstáť. Týmto krokom docielite to, že káva absorbuje vodu rovnomerne a začne sa jej rozvíjať chuť.
Pomaly prilejte zvyšok vody pomalými, krúživými pohybmi, aby ste zaliali všetky zrnká kávy. Káva je určená na okamžitú konzumáciu.