AKO PRIPRAVIŤ KÁVU
Pour-Over ľadová káva
Pour Over na prípravu ľadovej kávy je jednoduchá a prístupná metóda na prípravu ľadovej kávy s bohatou, plnou chuťou.
Pour Over na prípravu ľadovej kávy je jednoduchá a prístupná metóda na prípravu ľadovej kávy s bohatou, plnou chuťou.
Krátko opláchnite papierový filter horúcou vodou a vylejte vodu použitú na opláchnutie. Tento úkon dodá vašej káve tú najčistejšiu možnú chuť.
Na prípravu kávy metódou Pour Over budete potrebovať nahrubo mletú kávu a kornút vytvorený z papierového filtra. Ide o pomerne najemno namletú kávu, ktorá má konzistenciu ako kryštálový cukor.
Ľadová káva pripravená metódou Pour Over má dvojnásobnú silu a riedi sa ľadom, takže si odmerajte 4 lyžice kávy na každých 180 ml horúcej vody.
Použite horúcu vodu, ktorá práve prešla varom, a naplňte papierový kornút do polovice, aby ju káva mohla absorbovať. Počkajte a nechajte kávu na 10 sekúnd odstáť. Vďaka tomu môže káva absorbovať vodu rovnomerne a začne sa jej rozvíjať chuť.
Pomaly prilejte zvyšok vody pomalými, krúživými pohybmi, aby ste zaliali všetky zrnká kávy.
Takto pripravenú kávu nalejte do pohára s ľadom, aby sa vychladila, a ihneď podávajte.