KROK ZA KROKOM

  1. Measure and boil

    Odmeranie a privedenie k varu

    Odmerajte si toľko vody, koľko budete potrebovať na prípravu kávy, a k tomu ešte trochu viac na opláchnutie filtra. Vodu nechajte zovrieť.

  2. Pour Hot Water Into Filter Cup

    Zvlhčenie filtra

    Krátko opláchnite papierový filter horúcou vodou a vylejte vodu použitú na opláchnutie. Tento úkon dodá vašej káve tú najčistejšiu možnú chuť.

  3. Measure and grind

    Odmeranie a mletie kávy

    Teraz odmerajte množstvo kávy. Na prípravu kávy metódou Pour Over budete potrebovať nahrubo mletú kávu a kornút vytvorený z papierového filtra. Ide o pomerne najemno namletú kávu, ktorá má konzistenciu ako kryštálový cukor. Odmerajte 2 lyžice kávy na 180 ml vody.

  4. Pour and pause

    Nalejte si kávu a počkajte

    Použite horúcu vodu, ktorá práve prešla varom, a naplňte papierový kornút do polovice, aby ju káva mohla absorbovať. Počkajte a nechajte kávu 10 sekúnd odstáť. Týmto krokom docielite to, že káva absorbuje vodu rovnomerne a začne sa jej rozvíjať chuť.

  5. Complete the pour and enjoy

    Dolejte zvyšok vody a vychutnajte si kávu

    Pomaly prilejte zvyšok vody pomalými, krúživými pohybmi, aby ste zaliali všetky zrnká kávy. Káva je určená na okamžitú konzumáciu.

    TIP: Ak chcete použiť metódu Pour Over precízne, použite časovač. Na prípravu jednej šálky budete potrebovať asi 3 minúty.