KROK ZA KROKOM

  1. Pre-moisten filter

    Zvlhčenie filtra

    Krátko opláchnite papierový filter horúcou vodou a vylejte vodu použitú na opláchnutie. Tento úkon dodá vašej káve tú najčistejšiu možnú chuť.

  2. Choose the right grind

    Vyberte si správne namletú kávu

    Na prípravu kávy metódou Pour Over budete potrebovať nahrubo mletú kávu a kornút vytvorený z papierového filtra. Ide o pomerne najemno namletú kávu, ktorá má konzistenciu ako kryštálový cukor.

  3. Measure coffee grounds

    Odmerajte množstvo kávy

    Ľadová káva pripravená metódou Pour Over má dvojnásobnú silu a riedi sa ľadom, takže si odmerajte 4 lyžice kávy na každých 180 ml horúcej vody.

  4. Pour and pause

    Nalejte si kávu a počkajte

    Použite horúcu vodu, ktorá práve prešla varom, a naplňte papierový kornút do polovice, aby ju káva mohla absorbovať. Počkajte a nechajte kávu na 10 sekúnd odstáť. Vďaka tomu môže káva absorbovať vodu rovnomerne a začne sa jej rozvíjať chuť.

  5. Complete the pour

    Dolejte zvyšok vody

    Pomaly prilejte zvyšok vody pomalými, krúživými pohybmi, aby ste zaliali všetky zrnká kávy.

  6. Add ice

    Pridajte ľad

    Takto pripravenú kávu nalejte do pohára s ľadom, aby sa vychladila, a ihneď podávajte.

    TIP: Vďaka svojej šťavnatosti a jemnej citrusovej kyslosti sú na prípravu kávy metódou Pour Over obľúbené kávy pochádzajúce z Afriky.