KROK ZA KROKOM

  1. Fingers feeling texture of coffee grounds

    Mletie a odmeranie kávy

    Použite kávu mletú nahrubo, s podobným vzhľadom ako morská soľ. Odmerajte 2 lyžice kávy na 180 ml vody.

    TIP: Pamätajte, že káva je ako ovocie alebo zelenina. Kupujte ju často a v malom množstve, aby si zachovala svoju čerstvosť.
  2. Pour Hot Water Into Coffee Press

    Zalejte horúcou vodou

    Naplňte kávovar horúcou vodou, ktorá prešla varom. Uistite sa, že vodou zalejete všetku kávu.

    TIP: Ak chcete, aby vaša káva mala čo najlepšiu chuť, použite filtrovanú alebo balenú vodu.
  3. Return plunger and let brew

    Prikryte vekom a nechajte kávu lúhovať

    Prikryte nádobu vekom, ale piest nechajte vytiahnutý. Kávu nechajte lúhovať 4 minúty.

  4. Push down the coffee grounds in the press

    Stlačte piest a nalejte si kávu

    Jemne zatlačte piestom až po dno nádoby a potom si môžete vychutnať kávu.