Ingrediencie

Roasting coffee beans

Perfektné espresso vždy začína kávovými zrnami Arabica tej najvyššej kvality, ktoré sú upražené presne podľa našich požiadaviek. Hoci sme Espresso Roast vyvinuli už pred viac ako 30 rokmi, procesy praženia a miešania neustále vylepšujeme, aby sme sa uistili, že takéto tmavšie praženie poskytuje karamelovú sladkosť, jemnú kyslosť i potrebnú plnosť chuti. Aby sme túto nezameniteľnú chuť zachovali, čerstvo melieme kávu na každý shot.

Naša káva na prípravu espressa je vždy získaná etickým spôsobom, takže nielen dobre chutí, ale je aj naozaj dobrá.

Kávové zrná na espresso sú však iba začiatkom. Skvelé espresso sa nezaobíde bez kvalitného mlieka. Aby sa mlieko premenilo na zamatovú penu plnú drobných bubliniek, je potrebný dostatok času aj skúseností. Práve táto krémová pena je tajomstvom najsladšej a najlahodnejšej zamatovej chuti.

Najdôležitejšie pre baristu je, aby dokázal zmiešať spenené mlieko s espressom za menej než 10 sekúnd. Potom sa vrstva bohatej peny na čerstvo naliatom espresse začína rozplývať a dochádza k zmene chuti. Ak teda baristi chcú, aby bola vaša káva naozaj dokonalá, musia dávať pozor na ideálne načasovanie.